nieuws

Grote Amerikaanse ketens uit gratie consument

Snacks

Grote ketens zoals McDonald’s, Burger King en Taco Bell raken te gunste van kleinere ketens uit de gratie van de Amerikaanse consument . Dat blijkt uit onderzoek van Consumer reports onder ruim 36.000 Amerikanen.

Grote Amerikaanse ketens uit gratie consument

De grote, bovengenoemde ketens zijn onderin de ranglijst te vinden die is opgesteld uit een enquête waarop maar liefst 36.733 leden van deze Amerikaanse consumentorganisatie op reageerden. Volgens de ondervraagden bieden ze eten dat weinig inspireert en een service die net niet onder de maat is. Ook de sandwichketens Arbies en Quiznos en de pizzaketens Domino’s en Pizza Hut zijn onderin te vinden. Dat ze door diezelfde ondervraagden volop worden bezocht komt vooral door de lage prijzen die ze rekenen.

Het zijn vooral de wat kleinere ketens die qua smaak, service en geode deals hoog scoren bij de consument. In-N- Out Burger scoort het hoogst bij de hamburgerketens en Chipotle als het om Texmex gaat. Bij de kipketens leidt Chick-fil-A de ranglijst. Op vrijwel alle vlakken werden andere kipketens zoals KFC verslagen.

Bij de pizza’s een wel heel opmerkelijke winnaar met een uitzonderlijk concept. Bij Papa Murphy’s Take ‘N’ Bake Pizza krijgen de klanten namelijk een versbereide maar nog niet afgebakken pizza mee, dat moeten ze zelf thuis doen.

Reageer op dit artikel