nieuws

Frikandel en kroket moeten in museum

Snacks

De oer-Hollandse snacks frikandel en kroket moeten worden opgenomen in de collectie van het nieuw te bouwen Nationaal Historisch Museum dat in Arnhem wordt gevestigd. Dat zegt 16 procent van de lezers van de website van het gratis dagblad Dag.

Frikandel en kroket moeten in museum

De website Dag.nl liet de bezoekers kiezen uit typisch Nederlandse zaken als Sinterklaas, Nederlandse gezelligheid, het poldermodel, Vinexwijken, het drugsbeleid, wetenschapper Christiaan Huygens, en de oer-Hollandse kroket en frikandel.

Volgens de krant worden in reisgidsen deze snacks steevast genoemd als typisch Nederlands voedsel. Volgens de krant kunnen we daarnaast trots zijn op stroopwafels, haring, drop en jenever.

Overigens is Sinterklaas met 41 procent favoriet bij de lezers. Huygens volgt op een tweede plaats nipt voor de kroket en frikandel.

Reageer op dit artikel