nieuws

‘Fastfoodreuzen betalen te weinig

Snacks

De Amerikaanse fastfoodketens McDonald’s, Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut in China zijn beschuldigd van het onderbetalen van parttime medewerkers. Dit hebben Chinese staatsmedia donderdag bekendgemaakt.

‘Fastfoodreuzen betalen te weinig

De werknemers van McDonald’s in de stad Guangzhou, in het zuiden van China, kregen slechts 4 yuan (39 eurocent) per uur, bij KFC kregen ze 4,7 yuan (46 eurocent) en bij de Pizza Hut 5 yuan (49 cent). Het minimumloon bedraagt 7,5 yuan (73 eurocent). Sommigen werden gevraagd om meer dan tien uur op een dag te werken.

Een vertegenwoordiger van de lokale overheid zegt dat als de bedrijven de wet hebben overtreden, ze de betreffende werknemers zullen moeten compenseren. McDonald’s heeft in een reactie verklaard dat de regels per regio verschillen, met alle onduidelijkheid van dien.

Reageer op dit artikel