nieuws

Fastfood-restaurants per satelliet te vinden

Snacks

De locaties van bijna 50.000 Amerikaanse fastfood restaurants zijn te vinden via de website Fastfood Maps. De site is een combinatie van Google Maps en de adressen van de restaurants van tien grote Amerikaanse ketens.

Fastfood-restaurants per satelliet te vinden

Fast Food Maps maakt op een bijzondere manier gebruik van het kaartmateriaal van Google Maps. Op, de vanuit de ruimte gefotografeerde, kaarten wordt de locatie van de restaurants van tien grote Amerikaanse ketens weergegeven.

De website laat de locaties zien van McDonald’s (13,642 locaties weergegeven), Burger King, Pizza Hut, Taco Bell, Wendy’s, KFC, Jack in the Box, Hardee’s, Carl’s Jr., and In-N-Out Burger.

Restauranst
Op de site is te navigeren door in de rechterbovenhoek een staat (binnen de VS) en stad te selecteren. Daarna is de navigatie zoals dat ook in Google Maps gaat. Er kan ingezoomd worden en bovendien is de kaart te ‘verslepen’. In de rechter onderhoek zijn statistieken zichtbaar zoals het totaal aantal restaurants voor het geselecteerde gebied. Er bestaat de mogelijkheid om te kiezen tussen kaartmateriaal of foto’s die vanuit de ruimte zijn genomen. Bovendien is ook een pagina beschikbaar waarop de dichtheid en verspreiding per keten is te zien voor de hele VS.

Wellicht leuk voor Nederlandse fastfoodketens om hiermee aan de slag te gaan. Die zouden een kaart van Nederland met hun vestigingen op hun website plaatsen.

Reageer op dit artikel