nieuws

Fastfood gezonder dan we denken

Snacks

De fastfoodsector wordt vaak ten onrechte beticht als de grote aanstichter van obesitas en andere lichamelijke ongemakken. Steeds meer fastfoodbedrijven bieden gezonde producten aan, meldt Mandy Francis van het Amerikaanse Daily Mail.

Fastfood gezonder dan we denken

Ze laat weten dat fastfood in deze hectische tijden in de VS niet meer weg te denken is. Het gemak ervan is groot en veel mensen hebben er baat bij. Daarnaast beseffen de grote ketens allemaal heel goed dat hun klanten behoefte hebben aan gezonde producten. ,,Ze spelen daar ook allemaal op in.”

Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk om een gezonde lunch te nuttigen bij ketens als Burger King en Pizza Hut. Je kunt daar bijvoorbeeld salades bestellen die voedzaam en lekker zijn.

Ze breekt verder een lans voor de ketens Subway, McDonald’s en KFC, maar waarschuwt wel tegen het gebruik van zout bij schijnbaar gezonde visproducten en mayonaise en andere sauzen bij salades. ,,Zout is slecht voor de bloeddruk en veel sauzen bevatten veel meer calorieën dan mensen zich realiseren.”

Reageer op dit artikel