nieuws

Eetwedstrijd in Groesbeek

Snacks

Binnen een half uur zo veel mogelijk frikandellen naar binnen werken. Dat is het doel bij de eetwedstrijd die zondag 27 augustus bij Cafetaria Rikken in Groesbeek wordt gehouden.

Eetwedstrijd in Groesbeek

Het is dit jaar de vierde keer dat de wedstrijd door cafetaria-eigenaar Angela Rikken wordt georganiseerd.
De wedstrijd heeft sinds verleden jaar een officieel tintje. Door de aanwezigheid van een notaris is het mogelijk een Nederlands record te vestigen. Verleden jaar lukte het winnaar Makkie Shimakawa om 24 frikandellen van ongeveer 85 gram naar binnen te werken. Daarmee is hij officieel Nederlands recordhouder, hoewel in het verleden Jozias van der Velde al eens 25 stuks verorberde.
Meer over de wedstrijd bij Rikken is te lezen op www.eetwedstrijd.nl.

Wereldwijd worden eetwedstrijden tamelijk serieus genomen. Er is zelfs een internationale federatie die zich hiermee bezighoudt. Op de website www.ifoce.com van deze federatie (International Federation of Competitive Eating) zijn uitslagen en aankondigingen van ettelijke tientallen wedstrijden te vinden die wereldwijd worden gehouden.

Reageer op dit artikel