nieuws

Eerste Taco Bell voor Engeland

Snacks

Mexican foodketen Taco Bell, onderdeel van Yum! Brands, opent deze maand zijn eerste Britse vestiging in het Lakeside Shopping Centre in Essex.

Eerste Taco Bell voor Engeland

De fastfoodketen zet meteen de toon door te komen met een menu voor de prijs van 79 pennies, 20 pennies minder dan het goedkoopste menu van hamburgerketen McDonald’s in Groot-Brittannië.

Taco Bell is de eerste fastfoodketen in Engeland met Mexicaanse gerechten als taco’s en burrito’s. De fastfood formule zag zijn omzet de laatste twee jaar groeien met 9 procent en wil in het Verenigd Koninkrijk uitgroeien tot een dominante partij. In de jaren ’80 probeerde Taco Bell het al eerder in Londen, maar deze poging mislukte.

Taco Bell heeft momenteel 5600 vestigingen in de Verenigde Staten en 250 restaurants buiten Amerika.Taco Bell ziet de vestiging in Groot-Brittannië als springplank naar verdere expansie in Europa en andere delen van de wereld.

Taco Bell is net als Pizza Hut en Kentucky Fried Chicken onderdeel van Yum! Brands. Yum!, McDonald’s en Subway zijn getalsmatig de grootste Quick Service Restaurant-concerns (QSR) ter wereld en hebben elk ruim 32.000 vestigingen wereldwijd.

Reageer op dit artikel