nieuws

Dunkin’ Donuts de grootste in New York

Snacks

Tegen de verwachting in is niet Starbucks of McDonald’s de foodketen met de meeste outlets in New York, maar Dunkin’ Donuts. De donutbakker heeft 341 vestigingen in The Big Apple, nummer twee Subway zit daar vlak achter met 335.

Dunkin’ Donuts de grootste in New York

Plek drie en vier in de ranglijst zijn dan wel voor de usual suspects: McDonald’s met 248 restaurants en Starbucks met 235 verstigingen.

Starbucks is wel veruit het meest aanwezig op Manhattan, waar liefst 186 koffiewinkels met de zeemeermin te vinden zijn. De nummer twee op het centrale eiland van New York is niet eens een foodketen, maar apotheek Duane Reade met 139. Vlak daarachter komt Subway, die 136 vestigingen heeft op Manhattan.

Dunkin’ Donuts legt niet de nadruk op Manhattan, waar ‘maar’ 78 winkels zijn. In zowel de wijken Queens (96) als Brooklyn (89) zijn meer vestigingen.

Afwezig

Opvallend is de afwezigheid van Burger King en Kentucky Fried Chicken (KFC) in de top van de lijst, waar ruim 150 ketens op staan. Deze fastfoodketens komen pas op plek 13 en 19, met daartussen nog Domino’s Pizza op de 17e plek.

Burger King heeft 92 restaurants in New York en richt zich net als koploper Dunkin’ meer op de wijken Brooklyn en Queens dan op Manhattan. Ook KFC (70 vestigingen) is in die wijken meer vertegenwoordigd.

De ranglijst is samengesteld door het New Yorkse ‘Center for an Urban Future’, dat de lijst publiceert in het project ‘New York by the numbers’, waarin economische effecten in de vijf grote wijken onderzocht worden.

In totaal zijn er twaalf ketens met meer dan 100 vestigingen in de stad, en 32 met meer dan vijftig winkels. De kleinste ketens op de lijst hebben slechts twee vestigingen in New York.

Kijk hier voor de volledige lijst.

Reageer op dit artikel