nieuws

Dronken jongen ramt pizzeria met auto moeder

Snacks

Een 15-jarige jongen uit Sint Willebrord heeft zaterdagavond rond half elf de auto van zijn moeder door de gevel van pizzeria Pyramide in de Dorpstraat van zijn woonplaats geramd. De jongen had bijna driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol op, maakte de politie bekend.

Dronken jongen ramt pizzeria met auto moeder

Het voertuig kwam in het restaurant vlak voor een tafeltje met eters tot stilstand. Er raakte niemand gewond. Eigenaar Ali Egrim uit Waalwijk is blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Hij vermoedt dat hij lange tijd geen pizza’s kan serveren.

‘Er zitten overal scheuren in het pand. Ook de balken zijn zwaar beschadigd. Het is veel heftiger dan we dachten. Ik vrees dat het wel eens lang kan duren voordat we weer pizza’s kunnen verkopen. Er komt nog een expert langs. Misschien kunnen we iets van een noodvoorziening maken. Dat hangt van zijn bevindingen af.’

De bestuurder en drie vrienden (van 14 en 16 jaar oud) die ook in de auto zaten, renden na het ongeval weg. De politie heeft het viertal aangehouden. De bestuurder is opgepakt vanwege joyriden, de andere drie vanwege het verlaten van de plaats van een ongeval.

De jongen ‘komt er vermoedelijk niet met een taakstrafje vanaf’. Dat zegt het Openbaar Ministerie (OM) in Breda.

Ofschoon de brokkenpiloot niet in verzekering is gesteld en weer thuis is, neemt de officier van justitie de zaak hoog op. ‘Ook omdat we weten dat in de gemeente Rucphen het alcohol- en drugsgebruik onder jeugdigen hoog is. Wat hier is gebeurd, is echt gevaarlijk’, aldus een woordvoerster.

Reageer op dit artikel