nieuws

Domino’s Pizza in U.K. geen last van crisis

Snacks

Domino’s Pizza blijkt in Engeland flink recessiebestendig. De keten laat over 2009 zelfs florissante groeicijfers zien. De omzet steeg en het aantal vestigingen nam met 55 toe.

Domino’s Pizza in U.K. geen last van crisis

Domino’s Pizza laat in Groot-Brittannië mooie cijfers zien. De zogenaamde same store sales (vergelijkbare omzet over de 501 winkels die langer dan een jaar bestaan) steeg met 8,4 procent over het hele jaar. Het laatste kwartaal was die groei zelfs 8,6 procent. Overall groeiden de verkopen zelfs met 15,6 procent. Dat groeicijfer is te danken aan de groei van het aantal vestigingen (+55 in 2009), de agressieve acties en de stijging van het aantal internetbestellingen.

Online bestellen stijgt ruim 40 procent

De online focus bleek zelfs bijzonder vruchtbaar. Het aantal innetnetbestellingen steeg met 40,4 procent en ze zijn al goed voor €80,3 miljoen. Internetverkopen zijn nu, na tien jaar, goed voor meer dan een kwart van de totale omzet.

De 55 nieuwe winkels zorgen voor werkgelegenheid aan 1500 mensen. Domino’s Pizza heeft nu 608 vestigingen in Groot Brittannië en de Ierse Republiek.

Reageer op dit artikel