nieuws

Domino’s over twee jaar op elektrische scooters

Snacks

Een test met elektrische scooters door pizzadeliveryketen Domino’s verloopt zo succesvol dat het bedrijf overweegt om over twee jaar alleen nog dit milieuvriendelijke vervoermiddel aan te schaffen.

Domino’s over twee jaar op elektrische scooters

Domino’s Pizza Schiebroek in Rotterdam is sinds begin dit jaar aan het bezorgen met alleen elektrische scooters. De eerste resultaten bij deze nieuwe vestigingen zijn zo hoopgevend dat de keten verwacht over twee jaar alleen nog elektrische scooters aan te schaffen.

Domino’s is al sedert 2004 aan het onderzoeken of elektrisch bezorgen tot de mogelijkheden behoort. De voordelen zijn evident. Minder lawaai en minder uistoot van uitlaatgassen. De bottleneck zit in de ‘levensduur’ van de accu’s. Eigenaar van Schiebroek Sjoerd van Seters: “De beperkte actieradius van de scooters, doordat accu’s te snel leeglopen, vormde de grootste uitdaging. Door voldoende scooters in te zetten kunnen we de hele avond goede service van een warm, kwalitatief product én snelle bezorging garanderen.”

Domino’s Pizza voert al enige tijd gespreken met leveranciers, lokale overheden en energiemaatschappijen om haar ambitie te kunnen verwezenlijken. Onderzocht wordt onder meer of het mogelijk is subsidie op de scooters te krijgen.

De ambitie is om binnen twee jaar binnen Domino’s Pizza alleen nog maar elektrische scooters aan te schaffen. ‘Ook kijken we naar elektrisch aangedreven auto’s voor de bezorging van grotere bestellingen. Of dit mogelijk is, hangt af van de performance. We willen namelijk wel de goede service van een warm, kwalitatief product en een snelle levering kunnen blijven garanderen’, aldus de keten op haar website.

Reageer op dit artikel