nieuws

Cateraar Sodexo over op biologische kroket

Snacks

De grootste bedrijfscateraar van Nederland, Sodexo, verkoopt vanaf maandag in zijn 1300 bedrijfskantines alleen nog maar biologische kroketten. Dat heeft Sodexo aan Wakker Dier laten weten, meldde de dierenwelzijnsorganisatie zondag.

Cateraar Sodexo over op biologische kroket

Sodexo bedient 350.000 werknemers in Nederland. Het gaat om 1,5 miljoen kroketten per jaar. Wakker Dier begon in mei de campagne Wakkere Kantine voor diervriendelijkere bedrijfskantines. Medewerkers die niet in een Sodexo kantine lunchen, maar ook graag een diervriendelijke kroket willen, kunnen een kroketcartoon e-mailen aan hun eigen cateraar of directie via de site van Wakker Dier.

Veel kantines schieten volgens de organisatie nog te kort wat betreft kroketten, buiteneieren, zuivel met weidegarantie, vegetarisch aanbod en vlees met een welzijnskeurmerk.

Een biologische ‘snackmarkt’ is belangrijk voor de biologische sector, aldus Wakker Dier. Niet alleen dure delen als kipfilets, biefstuk en varkenshaasjes leveren dan geld op, maar ook restjes goedkoop vlees. Zo krijgt de boer een betere prijs en worden de goede delen relatief minder duur.

Reageer op dit artikel