nieuws

Cafetaria van de Toekomst en Fastfoodmuseum van start

Snacks

Vandaag wordt in Best bij SVO Fastserviceopleidingen de (virtuele) eerste steen gelegd voor kenniscentrum de ‘Cafetaria van de Toekomst’. Daarnaast wordt met een virtuele tentoonstelling de aftrap gegeven voor het Snack en Fastfood Museum.

Cafetaria van de Toekomst en Fastfoodmuseum van start

Het Snack en Fastfood Museum en de ‘Cafetaria van de Toekomst’ zijn beide initiatieven van de Stichting Vrienden van de Fastservice. Vanmiddag wordt door Patricia van Dobben, ondermeer oud- bestuurslid Fastservice, met een virtuele sleutel een digitale tentoonstelling in gebruik gesteld. Die handelt over het ontstaan en de ontwikkeling van de cafetariasector in Nederland en de invloeden die buitenlandse (Amerikaanse) ketens daarop hadden.

Deze digitale expositie is gebaseerd op de Canon Snacks en Fastfood die in opdracht van de Stichting is samengesteld door snackdeskundige en oud-hoofdredacteur van Snackkoerier, Ubel Zuiderveld.

Het is de bedoeling dat er in 2009 ook een fysiek museum komt bij SVO Fastserviceopleidingen in Best. Dat wordt gevuld met oude apparatuur, foto’s, reclameposters en een oude cafetaria-inrichting.

Het museum zal net als de Cafetaria van de Toekomst’ gebruikt worden voor workshops en opleidingen. De “Cafetaria van de Toekomst’ moet hét kennis- en innovatiecentrum voor de branche worden. Er zullen workshops en opleidingen worden gegeven maar ook nieuwe producten worden getest.

De start van beide projecten valt vandaag samen met de Dag van de Fastservice die wordt gehouden vanwege het 125-jarig bestaan van Koninklijke Horeca Nederland.

Reageer op dit artikel