nieuws

Buitenlands avontuur Thuisbezorgd.nl breidt uit

Snacks

Jitse Groen, de oprichter van thuisbezorgd.nl, gaat met zijn formule de grens over. Enkele maanden geleden begon hij al in Duitsland, België en Oostenrijk, nu heeft hij in Denemarken samen met twee Deense tweelingbroers de bestelsite pizza.dk opgezet. Volgende maand moet Engeland volgen met pizza.co.uk.

Buitenlands avontuur Thuisbezorgd.nl breidt uit

Die domeinnaam heeft hij nog niet zo lang geleden voor een paar honderdduizend euro gekocht, schrijft De Volkskrant. Groen begon thuisbezorgd.nl tijdens zijn studie in 2000. Op drukke avonden komt er elke seconde een bestelling binnen. Die gaan per fax automatisch naar een van restaurants die een menukaart op de site hebben staan.

In België, Oostenrijk en Duitsland bestaat al een lokale versie van thuisbezorgd.nl. Voor de start in Denemarken heeft de 29-jarige Nederlandse ondernemer een partner gevonden in Etakeaway, het bedrijf van Ulrich en Thomas Cort Hansen (33).

Toen de Deense concurrent in Nederland begon, legde Groen contact met de tweeling. ‘Toen hebben we in Hamburg afgesproken’, vertelt Thomas. ‘Zij hadden pizza.dk gekocht’, vult Ulrich aan. Die naam is aantrekkelijk omdat hij erg gemakkelijk is te onthouden.

Reageer op dit artikel