nieuws

Bruiloftsfeest in McDonald’s

Snacks

Wie geen traditionele bruiloft wil vieren, kan voortaan in een McDonald’s terecht. Het Chinese Hongkong is de eerste stad in de wereld waar bruidsparen een trouwfeest kunnen geven in de hamburgerketen.

Bruiloftsfeest in McDonald’s

Vanaf 1 januari biedt McDonald’s daar een bruidstaart van appeltaart en een bruidsjurk van ballonnen. En uiteraard frietjes, hamburgers en milkshakes. Alcohol is verboden, om zeker te zijn dat gasten zich gedragen op het familiefeest, meldde de website van tv-zender CNN.

Het idee ontstond bij een Hongkongs stel dat elkaar had ontmoet en veel afspraakjes had gehad bij een McDonald’s. Ze besloten tot een feestje bij de zaak. Directeur Helen Cheung van McDonald’s Hongkong zegt dat inmiddels wel tien paren per maand vragen of ze hun bruiloft tussen de frietjes kunnen vieren.

In het Zweedse Örebro kunnen trouwlustigen ook terecht bij meubelgigant Ikea. Afgelopen zondag, op 10-10-10, trad daar een paar in het huwelijk dat niet in de kerk terecht kon. Het koppel had zich verloofd op 01-01-01 en toen meteen besloten op 10 oktober 2010 te huwen ongeacht wat voor dag het zou zijn.

De lokale kerk zegent evenwel op zondag geen huwelijken in, dus het paar zocht zijn heil elders. Tussen de banken en boekenkasten van het warenhuis gaven de twee elkaar het jawoord, aldus Zweedse media. Het bruiloftsbuffet werd genuttigd in een afgescheiden deel van het Ikea-restaurant.

Reageer op dit artikel