nieuws

Britse McDonald’s meldt calorieën op menuborden

Snacks

Alle 1200 restaurants van McDonald’s in Groot Brittannië vermelden voortaan de calorieën van hun gerechten op de menuborden. Ook worden kunstmatige transvetten zo veel mogelijk uit het menu gehaald.

Britse McDonald’s meldt calorieën op menuborden

De calorievermelding is onderdeel van een programma van de Britse overheid waaraan de hamburgerketen meewerkt. Andere ketens die hun medewerking hebben toegezegd en calorieën gaan vermelden zijn te zien op een lijst van het Britse ministerie van volksgezondheid, daaronder grote ketens als KFC, Pizza Hut, Papa John’s, Burger King en Starbucks.

Het Britse ministerie van volksgezondheid hoopt zo mensen aan te moedigen een gezonder eetpatroon te ontwikkelen en wil op die manier obesitas tegengaan. Overigens weigerde de hamburgerketen ook het zoutgehalte van haar gerechten te verlagen.

In New York staat het aantal calorieën al langer op de menu’s van grote ketens als McDonald’s. Onderzoek daar wijst uit dat slechts een minderheid van de gasten daardoor in de restaurants kiest voor minder calorierijke opties. Toch zijn deskundigen het er over eens dat het werkt om mensen bewuster te maken van hun keuze.

Reageer op dit artikel