nieuws

Boete voor te langzaam eten fastfood

Snacks

Een Engelse bezoeker van een McDrive in de buurt van Gatwick bij Londen hangt een boete van 175 euro boven het hoofd omdat hij vier minuten te lang deed over het opeten van zijn fastfoodmenu.

Boete voor te langzaam eten fastfood

De nietsvermoedende Brit at na het afhalen de hamburger in zijn auto terwijl hij naar de radio luisterde.

Enkele weken later ontving hij een brief van een particulier exploitatiebedrijf van de parkeerplaats waarin hij werd gesommeerd de boete te betalen omdat hij te lang op het parkeerterrein van McDonald’s was gebleven, schrijft Meat&Meal.

Camera’s registreren bij aankomst en vertrek het kenteken. Bij overschrijding van de 45 minuten wordt het adres achterhaald en krijgt de eigenaar een sanctie. De man reed pas 49 minuten na aankomst weer van het parkeerterrein af.

Fastfood heeft de naam niet voor niets. Dat er ook een tijdslimiet op zit is echter nieuw. McDonald’s laat weten dat bij veertig vestigingen in het Verenigd Koninkrijk een dergelijke tijdslimiet van drie kwartier geldt, om de beperkte parkeerruimte vrij te houden.

Reageer op dit artikel