nieuws

Bizarre tentoonstelling: Snacks op sterk water

Snacks

In Tilburg is een bizarre expositie te zien van snacks op sterk water. De snacks zouden de nalatenschap behelzen van friturist Fons Biemans.

Bizarre tentoonstelling: Snacks op sterk water

Biemans zou dertien jaar lang, tot 1996, een cafetaria hebben gedreven in Tilburg. In plaats van verse producten zou hij snacks op sterk water hebben getoond in de vitrine. Zodoende kon hij de werkvoorraad in de vriezer bewaren en nooit iets weg hoeven gooien.

Bijzondere ontdekking

De bijzondere verzameling is ‘ontdekt’ door docent Bjoern Hofmans van hogeschool Avans toen hij verhuisde. ‘Ik kreeg de schrik van mijn leven. Indertijd zat ik midden in een verhuizing. Van de Sumatrastraat in Tilburg naar een huis aan de Bisschop Zwijsenstraat, ook in Tilburg. Toen ik daar in de kelder keek, wist ik niet wat ik zag’, aldus Hofmans in een aankondiging.

De ontdekking, wordt in het kader van kunstproject Grublit, het Festival van het Absurde, tentoongesteld onder de naam ‘Snack-o-theek’, en is tot en met morgen (zaterdag 12 september) te zien bij Ruimte-X aan de Telexstraat 4 in Tilburg.

Reageer op dit artikel