nieuws

Bio-boer start een biologische cafetaria

Snacks

Ko van Twillert, de man achter de biologische boerderij Ko-kalf en Weiderijck kroket, begint een biologische cafetaria in Wezep. De biologisch werkende veeboer uit Elburg heeft daarvoor de voormalige snackbar Huisman aangekocht.

Bio-boer start een biologische cafetaria

Van Twillert start de cafetaria in het pand waar meer dan 50 jaar cafetaria Huisman was gevestigd. ‘Maar we gaan het eerst geheel verbouwen.’ Hij verwacht komend voorjaar open te gaan. ‘We zijn nu bezig met fabrikanten die ons biologische snacks zoals de frikandel en bami- en nasibal moeten gaan leveren.’

Als het onmogelijk is om een goede biologische variant van een product te vinden moet het in ieder geval duurzaam zijn geproduceerd. ‘We streven naar producten zonder geur, kleur en smaakstoffen maar ze moeten daarbij ook lekker zijn. We willen topkwaliteit.’

Volgens hem is de tijd rijp voor een biologische snackbar. ‘Mensen gaan steeds bewuster eten. Ik maak zo een combinatie tussen een gezonde en snelle hap.

De bio-boer en ondernemer start de cafetaria ondermeer omdat hij een financieel aantrekkelijke afzetmarkt zoekt voor het vlees van zijn biologisch gefokte koeien.

Reageer op dit artikel