nieuws

Big Snack groeit in Limburg

Snacks

Big Snack groeit flink in Limburg. Doordat de formule echter elders franchisenemers verliest blijft het aantal vestigingen over Nederland stabiel.

Big Snack groeit in Limburg

Het afgelopen jaar sloten zich in Limburg al bijna tien cafetaria’s aan bij Sligroformule Big Snack. Formulemanager Hans van Engelen verwacht voor het eind van dit jaar in totaal minimaal tien zaken bij te schrijven. ‘Wij zijn in Limburg een goed alternatief voor ondernemers die de ondersteuning van een formule zoeken. Tot nu toe hebben zich zeven bedrijven aangesloten en we zijn heel ver met drie cafetariahouders.’

Ook elders in het land sluiten zich ondernemers aan, zij het in een lager tempo. In totaal verwacht Van Engelen twintig bedrijven te kunnen bijschrijven. Toch groeit de formule dit jaar amper of niet en blijft het aantal vestigingen stabiel rond de 135, want de formule raakt ook ondernemers kwijt. ‘We hebben zelf afscheid genomen van een aantal bedrijven omdat die niet aan onze hygiënenorm konden of wilden voldoen. Daarnaast zijn er bedrijven verkocht en ook ondernemers simpelweg mee opgehouden omdat het niet meer rendeerde.’

Al met al is Van Engelen tevreden. ‘Het economisch klimaat is slecht. Het zou me verbazen als er cafetariaformules zijn die groeien.’

Reageer op dit artikel