nieuws

Bezorgde pizza in woonerfwijk vaak koud

Snacks

De pizza speelt een rol van betekenis in een onderzoek naar de toekomst van de woonerfwijken. De Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) presenteerde een rapport met aanbevelingen over de aanpak van de wijken.

Bezorgde pizza in woonerfwijk vaak koud

Een van de kritiekpunten in het rapport is de desoriëntatie van de bezoeker door het grillige stratenplan van de gemiddelde woonerfwijk. ‘In de wijken hoorden we vaak dat bezorgde pizza’s altijd koud zijn bij aankomst, omdat de koerier het adres niet kon vinden’, aldus planologe Anne-Jan Visser in het Algemeen Dagblad.

Naast de ‘koude pizza’ zijn er vooral veel klachten over achterstallig onderhoud en toenemende criminaliteit met de kans op verpaupering als gevolg.

Reageer op dit artikel