nieuws

Automobilist tankt bij McDonald’s

Snacks

Fastfoodrestaurants in Nieuw-Zeeland fungeren sinds kort als tankstation. Nieuw-Zeelander James MacDonald tankt zijn Toyota tegenwoordig af met gebruikte bakolie uit fastfoodzaken van onder meer McDonald’s.

Automobilist tankt bij McDonald’s

Dat meldt een Nieuw-Zeelandse nieuwssite. MacDonald is de alsmaar stijgende benzineprijzen zo beu, dat hij het brandstofsysteem van zijn auto heeft aangepast om te kunnen rijden op bakolie. Het koste hem 2,5 jaar werk om zijn Toyota zo ver te krijgen.

MacDonald gebruikt olie die voor zuivering werd gebruikt om hamburgers en patat te frituren. Het kost hem nog geen 0,30 euro per liter, hetgeen meer dan de helft goedkoper is dan een liter diesel die dezelfde afstand overbrugt.

‘Anderen zoeken langs de wegen naar tankstations, ik kijk uit naar fastfoodzaken’, aldus MacDonald, die met zijn vinding naast het optimaal benutten van afgewerkte producten uit de fastfoodbranche ook het milieu wil helpen. Om zijn succesvolle vinding te bewijzen is MacDonald begonnen aan een lange rit van 1.600 kilometer.

Reageer op dit artikel