nieuws

Amsterdamse hamburger duurste van Europa

Snacks

Er is in heel Europa geen stad waar je meer betaalt voor een hamburgermenu dan in Amsterdam. Gemiddeld kost een hamburgermenu in onze hoofdstad 6,15 euro. Praag staat op de tweede plaats als het om de prijs van hamburgermenu’s gaat. Londen op nummer drie met een prijs van 4,38 euro.

Amsterdamse hamburger duurste van Europa

In Moskou, de stad die vorig jaar de duurste stad in Europa was wat betreft levensonderhoud, betalen fastfood liefhebbers 3,08 euro voor een hamburger met friet en frisdrank.

Deze cijfers zijn afkomstig uit het internationale Cost of Living-onderzoek van de firma Mercer. Daarin wordt vooral gekeken naar de kosten van levensonderhoud van expats over heel de wereld. Er zijn 143 wereldsteden in opgenomen.

Wereldranglijst

Vorig jaar was Moskou als duurste stad de nummer één van de wereldranglijst, nu wordt ze ingehaald door de twee grote Japanse steden Tokio en Osaka. Onze eigen hoofdstad staat op een 29ste plaats.

Ook de prijs voor een kopje koffie loopt flink uiteen. Daarin is Amsterdam juist een van de goedkoopste steden. In de Nederlandse hoofdstad betaal je voor een zwarte koffie 2,80 euro. In Londen, een stad die altijd als duur wordt aangeschreven, vind je voor 2,48 euro de goedkoopste koffie. In Moskou en Parijs ben je op zijn minst 4,50 euro kwijt voor een bakje troost.

Reageer op dit artikel