nieuws

Amerikaanse fastfoodketens verkopen cd’s

Snacks

Bij McDonald’s kun je naast een hamburger ook genieten van je eigen muziek. Het bedrijf test in Amerika de verkoop van cd’s uit automaten. De hamburgergigant volgt daarmee koffieketen Starbucks waar al jaren muziek te koop is.

Amerikaanse fastfoodketens verkopen cd’s

De automaten bij McDonald’s bevatten cd’s van de meest populaire en best verkopende artiesten van dit moment. Daarnaast vergroot de keten het aantal restaurants waar dvd’s te huur zijn uit automaten. Het doel is tweedelig. Extra gasten binnenhalen die waarschijnlijk ook iets nuttigen en de verhuur levert natuurlijk ook nog wat op.

Ook hamburgerketen Wendy’s is druk aan het testen met dvd’s uit verkoopautomaten en Burger King scoort momenteel een tophit met computerspellen voor de X-Box. Van deze Burger King spellen zijn er in een maand enkele miljoenen over de toonbank gegaan.

Het trucje is min of meer afgekeken van koffieketen Starbucks. Daar kunnen de gasten al jaren terecht voor cd’s. In sommige zaken kunnen ze zelfs hun persoonlijke cd met de eigen favoriete muziek (laten) branden.
Starbucks verkocht verleden jaar maar liefst 3,5 miljoen cd’s met een gemiddelde prijs van dertien dollar.

Reageer op dit artikel