nieuws

Amerika blijft in ban pink slime

Snacks

Het gebruik van het zogenaamde pink slime in hamburgers blijft Amerika bezighouden en wordt zelfs onderdeel van de concurrentiestrijd tussen ketens. Hamburgerketen Wendy’s bezweert in grote, in Amerika landelijk verschenen advertenties, dat het nooit pink slime heeft gebruikt of zal gebruiken.

Amerika blijft in ban pink slime

‘We hebben en zullen nooit pink slime is onze hamburgers stoppen of andere ‘vulmiddelen’ gebruiken. Onze hamburgers zijn gemaakt van vers, niet ingevroren, vlees gemaakt, bezweert hamburgerketen Wendy’s in landelijk verspreide advertenties.’Dat is onze belofte aan u. Dat is de Wendy’s manier.’De keten speelt daarmee in op de aversie die Amerika heeft voor pink slime dat tot voor kort zowel door supermarkten en hamburgerketens werd gebruikt om hun hamburgers meer massa te geven.

Pink slime is de populaire benaming voor een mager vleesproduct dat zeer fijn is van structuur en dat is gemaakt van gesteriliseerd slachtafval. Het wordt in de Amerikaanse vleesindustrie gebruikt als ‘filler’ (vulmiddel) in hamburgers en andere vleesproducten. Het controversiële product is overigens door de Amerikaanse autoriteiten goedgekeurd voor menselijke consumptie en wordt, vanwege de kosten, ook veel gebuikt in schoollunches. De sentimenten lopen echter hoog op. Tegenstanders zeggen dat ze het zelfs niet aan hun hond te eten zouden geven.

De negatieve publiciteit rondom pink slime noodzaakte andere ketens, zoals McDonald’s, om het product niet meer te gebruiken.

Reageer op dit artikel