nieuws

McDonald’s Nederland viert vandaag veertigste verjaardag

Snacks

McDonald’s Nederland viert vandaag haar 40ste verjaardag. In 40 jaar tijd is McDonald’s uitgegroeid van 1 restaurant in Zaandam (1971) tot een landelijke keten van 226 restaurants met meer dan 350.000 gasten per dag.

McDonald’s Nederland viert vandaag veertigste verjaardag

Om haar veertigste verjaardag met heel Nederland te vieren, trakteert McDonald’s vandaag iedereen op een gratis hamburger bij een bestelling vanaf 1 euro. Daarnaast kan iedereen vanaf 13 september de McDonald’s app downloaden. Hiermee hebben alle iPhone en Android gebruikers voortaan alle informatie over McDonald’s bij de hand, zoals het dichtstbijzijnde restaurant, de producten en voedingswaarden en de nieuwste acties.

Nederlandse Mc eerste in Europa

McDonald’s heeft in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het eerste McDonald’s restaurant werd (door Albert Heijn) in 1971 geopend in Zaandam. Dit was tegelijkertijd het eerste McDonald’s restaurant in Europa. Duitsland volgde pas later dat jaar en ook daar wordt het veertigjarig jubileum gevierd.

Op het Nederlandse menu stonden onder andere de Hamburger, de McKroket (die in 1990 opnieuw zou worden geïntroduceerd) en erwtensoep. De aardappels voor de Franse Frietjes werden destijds nog met de hand geschild.

Het aantal restaurants in Nederland groeide daarna snel en McDonald’s ging steeds met haar tijd mee. Inmiddels heeft McDonald’s in Nederland 226 restaurants. De laatste jaren heeft 75% van de restaurants een nieuw interieur gekregen en tegenwoordig kunnen gasten zelfs gebruik maken van gratis wifi en een Easy Order Kiosk. Ook het menu is door de jaren heen steeds gevarieerder geworden. Het werd de afgelopen jaren bijvoorbeeld uitgebreid met salades, wraps, vers fruit en drankjes als melk, water en sap.

Prachtige leeftijd

McDonald’s is een trotse jarige. “Veertig jaar is een prachtige leeftijd. We zijn in die jaren enorm gegroeid, en nog steeds staat kwaliteit in alle opzichten bij ons centraal. Of het nou gaat om de beleving van onze gasten en medewerkers of om onze producten. Misschien is dat wel de reden van ons succes”, aldus Jo Sempels, algemeen directeur McDonald’s Nederland.

Om de dag extra feestelijk te maken, zal Radio 538-dj Ruud de Wild op dinsdag 13 september uitzenden vanuit het restaurant aan de Muntbergweg in Amsterdam. Op RuuddeWild.nl kunnen luisteraars meedoen aan een speciale McDonald’s quiz en leuke prijzen winnen.

Reageer op dit artikel