nieuws

Geen McFalafel meer in Israël

Snacks

Begin dit jaar introduceerde McDonald’s in Israël de McFalafel. Die verdwijnt nu alweer van de menukaart.

Geen McFalafel meer in Israël

Volgens The Guardian legde de Israëlische tegenhanger van de Nederlandse McKroket het af tegen de traditionele falafel van de straat.

Vegetarisch

Omri Padan, ceo van McDonald’s in Israël: ‘We zijn erachter gekomen dat falafel niet thuishoort in McDonald’s.’ De fastfoodketen wilde de vegetarische Israëliërs bedienen met de nieuwe creatie, maar kreeg dus nul op rekest.

Straatsnack

In het Midden-Oosten is falafel zo’n beetje de standaard straatsnack. De ballen van gefrituurde kikkererwten worden geserveerd in een pitabroodje met salade. Ondanks de populariteit die de snack normaliter heeft, sloeg de Mc-versie dus niet aan. De klanten bleven liever de hamburgers trouw.

Reageer op dit artikel