nieuws

Quick onderzoekt sterfgeval na eten hamburger

Snacks

Een Franse jongen van 14 jaar is afgelopen zaterdag overleden. Hij had met zijn vader de dag ervoor gegeten in een hamburgerrestaurant van de keten Quick in de buurt van het Franse Avignon. Het restaurant is uit voorzorg gesloten en er worden monsters genomen.

Quick onderzoekt sterfgeval na eten hamburger

In de uren die volgden op hun snelle lunch kregen vader en zoon braakneigingen en stekende hoofdpijn. Mogelijk kreeg de jongen een dodelijke bloedvatverwijding als gevolg van de stress en de stuiptrekkingen tijdens het braken. De exacte doodsoorzaak staat echter nog niet vast.

Niemand van de overige gasten die er vrijdag aten, is voor zover bij Quick bekend ziek geworden of heeft een klacht ingediend.

‘Het is nog veel te vroeg om al met zekerheid de doodsoorzaak aan te duiden’, aldus een bron dicht bij het onderzoek. De directie Quick in Avignon zegt ‘diep bedroefd te zijn naar aanleiding van het overlijden’ en deelt mee dat ze haar eventuele verantwoordelijkheid niet zal ontvluchten. In een officiële verklaring laat Quick weten deze trieste zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Reageer op dit artikel