nieuws

Gratis pizza voor alle Amerikanen

Snacks

Pizzaketen Papa John’s belooft een gratis pizza voor iedere Amerikaan als op 6 februari de finale (Superbowl) van het Amerikaans Football kampioenschap wordt verlengd. Weliswaar is zo’n finale sinds de start van het evenement in 1967 nog nooit verlengd maar het is toch wel een gewaagd aanbod gezien het inwonertal van de VS.

Gratis pizza voor alle Amerikanen

Amerika telt 300 miljoen Amerikanen en het kan Papa John’s dus maximaal eenzelfde aantal pizza’s kosten. Zo’n vaart zal het niet lopen want er schuilen wat addertjes onder het gras. Om in aanmerking te komen voor de pizza moet een consument zich echter wel van te voren registreren bij het online loyaliteitsprogramma (Papa Points) van de keten. Dat kan tot zaterdag 5 februari middernacht. Als de finale wordt verlengd wordt ook niet direct een pizza thuisbezorgd maar krijgen de klanten 25 punten op hun online spaarkaart. Die zijn goed voor een pizza met drie toppings die alleen in de maand juli besteld kan worden.

Pizzadag bij uitstek

Het is in Amerika goed gebruik om met familie en vrienden al etend de wedstrijd op TV te bekijken. Daarom is Superbowl Sunday traditioneel een ‘grote’ dag voor de pizzaketens zoals Papa John’s, de officiële pizzasponsor van het evenement, Domino’s Pizza en Pizza Hut. De laatste verwacht bijvoorbeeld 2 miljoen pizza’s te bezorgen. Vandaar dat pizzaketens alle mogelijke moeite doen om in de aandacht van de consument te komen.

Reageer op dit artikel