nieuws

Frietkraam decor eerste ‘web-only’ programma RTL4

Snacks

RTL4 komt met een primeur: een tv-serie die alleen op internet te zien is. De serie heet ‘Gooische Frieten’ en gaat over twee schoonzussen die een frietkraam exploiteren in ’t Gooi.

Frietkraam decor eerste ‘web-only’ programma RTL4

De komische serie is een klein beetje afgeleid van Gooische Vrouwen, laat RTL weten. De serie bestaat uit 17 afleveringen van elk vijf minuten, die exclusief te zien zijn op rtlxl.nl. De eerste twee afleveringen komen vrijdag 29 oktober online, elke vrijdagochtend komt er een aflevering bij.

Gooische Frieten’ draait om de schoonzussen Jooke en Presilla, gespeeld door Annemieke Aalderink Bakker en Cyntia Abma, die samen een frietkraam runnen in ‘t Gooi.

De dames hebben ieder zo hun eigen specialisme. Zo is de Amsterdamse Jooke vermaard om haar huzarenslaatje, naar een recept van haar moeder. Ook is ze gespecialiseerd in traditionele borrelhapjes, zoals asperge-hamrolletjes, gevulde eieren en kaas met gember.

Presilla komt uit Rotterdam, is meer een luxepaardje en een modepopje, al wijkt haar gevoel voor mode wat af van de norm. In haar opvoeding stonden de uitdrukkingen ‘geen woorden maar daden’ en ‘kom van je zuignap en laat je handen wapperen’ centraal. Dat wapperen met haar handen doet Presilla vooral als ze haar kunstnagels laat drogen.

De regie is in handen van voormalig ONM-acteur Dennis Overeem. Gastrollen worden vervuld door onder anderen Jennifer Hoffman, Peter Beense, Marian Mudder, Thijs Römer, Maik de Boer en Sebastiaan Labrie.

RTL Nederland zegt na Gooische Frieten meer programma’s alleen op internet te willen brengen. De website rtlxl.nl is het nieuwe platform van de zender voor web-tv en video-on-demand.

Reageer op dit artikel