nieuws

McDonald’s reclame speciaal voor homo’s

Snacks

McDonald’s zendt in Frankrijk een speciale tv-commercial uit voor homo’s. De hamburgerketen wil met spotje duidelijk maken dat iedereen in de restaurants welkom is. In Amerika zal deze reclame niet worden vertoond.

McDonald’s reclame speciaal voor homo’s

In het filmpje wordt een jongen gebeld door zijn vriend terwijl hij bij McDonald’s wacht op zijn vader die de bestelling is gaan halen. Na een kort ‘ik mis je’ hangt de jongen op omdat zijn vader met de hamburgers aankomt. Ondertussen bekijkt hij een klassenfoto.

De vader vindt het jammer dat er geen meisjes op de foto staan. ‘Ik was vroeger een rokkenjager. Jij lijkt op mij. Je zou alle meisjes kunnen krijgen’, zegt hij. Zijn zoon geeft alleen een schamper lachje als reactie. McDonald’s sluit het spotje af met de boodschap ‘Kom zoals je bent’.

Volgens een Amerikaanse topman van McDonald’s Don Thompson, komt het spotje niet in de VS op tv omdat daar ‘andere culturele normen gelden dan in Frankrijk’.

Homovriendelijk fastfood

Het is niet de eerste keer dat het hamburgerrestaurant zich profileert als homovriendelijk bedrijf. Twee jaar geleden ondersteunde McDonald’s nog de Amerikaanse homobeweging met een financiële injectie wat hen op een boycot van enkele conservatieve christelijke organisaties kwam te staan.

Bekijk hier het spotje:

Reageer op dit artikel