nieuws

Snackbar na 2000 jaar weer open

Snacks

Een snackbar in Pompeii, het Italiaanse stadje dat werd bedolven onder lava, gaat na tweeduizend jaar weer open. De snackbar ziet er nog hetzelfde uit als destijds en gaat ook twee van de meest populaire gerechten van destijds serveren.

Snackbar na 2000 jaar weer open

De plaatselijke lekkernij was gebakken kaas met honing. Al in de jaren voor onze jaartelling maakten de Italianen gebruik van kant-en-klare maaltijden die ze vaak niet ter plekke opaten, maar buiten.

Pompeii werd in het jaar 79 voor Christus bedolven onder lava; rond 1750 werd begonnen met de opgraving van de stad die goed bezwaard is gebleven.

Gebakken kaas

De snackbar serveerde naast de gebakken kaas ook lunches met granen, groente, kaas en vis. De klandizie bestond vooral uit de arme bevolking van de regio.

De snackbar heropent binnenkort voor het grote – toeristische – publiek. Het ziet er nog net zo uit als tweeduizend jaar geleden; met een L-vormige toonbank en twee oude schilderijen, eentje met de god van de handel, de ander verbeeldt de god van de wijn.

Daarnaast heeft de snackbar een kelder, tuin en een eetruimte. In het onder lava bedolven stadje waren destijds meer dan 150 van deze eettentjes.

Reageer op dit artikel