nieuws

Misleidende reclame voor fastfood?

Snacks

Dat reclamefoto’s de werkelijkheid iets mooier maken, weten we allemaal. Maar dat de verschillen zo groot zijn… De website www.thispiggy.com toont uitgezakte hamburgers en verlepte wraps in tegenstelling tot de gepimpte promotiefoto’s.

Misleidende reclame voor fastfood?

Het gaat hier om Amerikaanse foto’s genomen bij onder meer McDonalds, Subway,Burger King, Kentucky Fried Chicken en Taco Bell.

De maker van de site moppert dat de ketens hun voedsel niet mooier moeten maken dan het in werkelijkheid is. ‘Natuurlijk kun je niet veel verwachten van een burger die binnen drie minunten wordt opgediend. Maar deze reclamefoto’s zijn misleidend.’

Fastfood waarderen

Ik ben geen hetze begonnen tegen fastfoodrestaurants, integendeel. Ik kan een dubbele cheesburger best waarderen. Maar promoot het niet als design voedsel, maar zoals het is: goedkoop, snel en vettig,’ meldt de website.

Reageer op dit artikel