nieuws

Vrijspraak in vals geld-zaak pizzeria

Snacks

Een man die een bestelde pizza met vals geld zou hebben betaald is door de rechter in Zwolle vrijgesproken. De officier van justitie had celstraf geëist.

Vrijspraak in vals geld-zaak pizzeria

De advocaat van de 21-jarige man uit Zwolle gaf aan dat onderzoekers van de politie oogkleppen op hebben gehad. ‘Er is teveel blijven liggen, het onderzoek is slordig uitgevoerd en de verklaringen zijn tegenstrijdig’, aldus de advocaat in de regionale krant DeStentor.nl.

De rechter was het eens met de advocaat en sprak de verdachte vrij. De officier van justitie eist een celstraf van een week.

Het voorval deed zich op 8 mei 2007 voor. Een pizzeria werd gebeld om twee pizza’s af te leveren op een schoolplein. Bij terugkeer van de bezorger werd opgemerkt dat er betaald was met vals geld. De besteller, die via het telefoonnummer werd achterhaald, ontkent de pizza te hebben besteld en in ontvangst te hebben genomen.

Reageer op dit artikel