nieuws

Kroket is heimweesnack voor Nederduitser

Snacks

De frikadellen en kroketten staan hoog op het lijstje van heimweesnacks bij de zogenoemde villavluchtelingen, Nederlanders die om de hoge huizenprijzen in ons land zijn neergestreken in Duitsland, missen nog het meest het typisch Nederlandse eten.

Kroket is heimweesnack voor Nederduitser

De zin in Nederlands snoepgoed als speculaas, oliebollen en drop doet ook verlangen naar het vaderland. Dat blijkt uit een enquête van de webpagina Overdegrens.eu, een vraagbaak voor ‘Nederduitsers’. Dat meldt de Telegraaf. Daarbij gaven 200 Nederlanders die in Duitsland wonen aan wat ze het meest missen.

Behalve dat 21 procent van de ondervraagden familie mist, zegt 13 procent vooral het eten te missen. Daarentegen laat 18 procent weten helemaal niets te missen. ‘Natuurlijk, als we in Nederland zijn, eten we even een frikadel en nemen dropjes mee. Maar over het algemeen bevalt het ons hier prima. We hebben hier de ruimte en een zeer prettige leefomgeving’, aldus een van de respondenten.

Klagen over het weer

Twaalf procent mist het spreken van de Nederlandse taal, elf procent zou vaker een Nederlandse krant lezen. Twee procent ervaart het typisch Nederlandse klagen over het weer als een gemis.

Reageer op dit artikel