nieuws

McDonald’s in zee met Indiase spoorwegen

Snacks

McDonald’s heeft recent een overeenkomst gesloten met de Indiase spoorwegen om een eerste outlet te mogen openen op een Indiaas station. Ook wordt er gesproken over de mogelijkheid om hamburgers aan boord van de treinen te verkopen.

McDonald’s in zee met Indiase spoorwegen

McDonald’s heeft momenteel 126 restaurants in India, en opent als eerste een filiaal in één van Indiaas drukste treinstations, Old Delhi Railway Station in Delhi. Daarna volgen filialen op andere stations.

In totaal vervoeren de Indiase spoorwegen ruim 10 miljoen mensen per dag, dus McDonald’s wilde graag zakendoen, meldt Livemint.com.

Aan boord

Naast de restaurants op de stations, voert McDonald’s ook gesprekken met de spoorwegen om hun hamburgers aan boord van de treinen te serveren. Door de grote afstanden die treinen soms afleggen in het immense land bestaat die behoefte er zeker, en op verzoek van de spoorwegen onderzoekt McDonald’s de mogelijkheden.

Grootste obstakel vormen de keukens. ‘We hebben flinke keukens met veel faciliteiten nodig’, zegt Vikram Bashi, directeur van McDonald’s India. Hij wil eerst focussen op restaurants op de stations, waarvan de keukens eventueel als basis kunnen dienen voor service op de treinen.

Reageer op dit artikel