nieuws

Eerste Wendy’s sluit deuren

Snacks

De eerste zaak van Wendy’s, waar het fastfoodsprookje begon, gaat dicht. Het gaat om het restaurant in de stad Columbus in de staat Ohio. In deze zaak begon Wendy’s in 1969. Inmiddels telt de keten wereldwijd 6.600 vestigingen.

Eerste Wendy’s sluit deuren

Dat meldt nieuwssite Wltx.com. Oprichter Dave Thomas opende het restaurant, Wendy’s Old Fashioned Hamburgers genaamd, op 15 november 1969. Hij noemde de zaak naar zijn 8-jarige dochter Melinda Lou, die Wendy werd genoemd. Het restaurant in Columbus was het begin van een grote opmars van Wendy’s wat resulteerde in een keten met 6.600 zaken wereldwijd.

Niet meer rendabel

Het restaurant in Columbus gaat dicht omdat het niet meer rendabel is. Officieel sluiten de deuren 2 maart. Een woordvoerder van Wendy’s meldt dat het eigenlijk al te lang open is gebleven. Wendy’s zegt dat het een moeilijke beslissing is geweest om de zaak te sluiten.

Zie ook:

Koerswijziging bij Wendy’s (feb, 2006)

Reageer op dit artikel