nieuws

Pizza Hut zet gigapizza weer op menu

Snacks

De Amerikaanse pizzaketen Pizza Hut heeft sinds kort weer de megagrote P’Zone pizza’s op het menu staan. In 2002 kreeg de keten veel kritiek toen ze de pizza voor het eerst introduceerde.

Pizza Hut zet gigapizza weer op menu

De P’zones zijn rijkelijk gevulde dichtgevouwen (calzone-achtige) pizza’s die maar liefst 450 gram wegen. De klant kan uit verschillende toppings kiezen waaronder een stevige portie vlees. De meer dan maagvullende pizza’s zijn er in drie varianten: Meaty, Pepperoni en Classic.

De pizza’s stonden in 2002 ook al op het menu. Pizza Hut kreeg toen veel kritiek van gezondheidsorganisaties. Eén P’zone voorziet namelijk in de helft tot driekwart van de dagelijkse aanbevolen calorie- en vetbehoefte.

De keten trekt zich blijkbaar niks aan van de destijds geleverde kritiek. De herintroductie gaat namelijk gepaard met een eetwedstrijd.

Reageer op dit artikel