nieuws

‘Nederlander is kroket zat

Snacks

Nederlanders hebben het een beetje gehad met kroketten, frikadellen en hamburgers. Mede daardoor daalde de omzet van het voedingsmiddelenbedrijf Wessanen in het tweede kwartaal met ongeveer 6 procent tot 389 miljoen euro.

‘Nederlander is kroket zat

‘Wij merken de afnemende vraag in klassieke snacks bij Beckers, aldus bestuursvoorzitter Ad Veenhof van Wessanen dinsdag. De index van dergelijke producten ligt in vergelijking met een jaar eerder op 85 tot 95 procent.

Ook in België neemt de populariteit van deze snacks af. ‘We verliezen geen marktaandeel maar blijven gelijk. Als dan de totale verkoop daalt, dan gebeurt dat bij ons ook.’ Wessanen probeert bij Beckers de verloren omzet terug te winnen door hoogwaardige snacks in de markt te zetten, zoals satéproducten en Italiaanse delicatessen. Dat gaat minder snel dan gehoopt.

Reageer op dit artikel