nieuws

Geld illegalen stuwt omzet pizzaketen

Snacks

De Amerikaanse pizzaketen Pizza Patrón heeft een forse winststijging genoteerd sinds het buitenlands geld accepteert als betaalmiddel. Vooral illegalen uit Mexico, die met pesos afrekenen, stuwen de omzet. Naast pesos kwamen er ook doodsbedreigingen binnen bij Pizza Patrón.

Geld illegalen stuwt omzet pizzaketen

Het beleid van de Amerikaanse pizzaketen wordt niet door iedereen omarmd. De afgelopen tijd kwamen er diverse haatbrieven en zelfs doodsbedreigingen binnen als gevolg van het accepteren van Mexicaanse pesos als betaalmiddel.

Veel Amerikanen vinden dat Pizza Patrón met het beleid Mexicanen stimuleert om illegaal de grens over te komen naar de VS. De VS ziet de stroom van illegale Mexicanen als groot probleem in de aan Mexico grenzende staten.

‘Succesvolle stap’

De grote man van Pizza Patrón, Andrew Gamm, haalt zijn schouders op over de kritiek. ‘Zakelijk bekeken is dit een ongelofelijk succesvolle stap geweest’, aldus Gamm. Pizza Patrón zag de omzet met een derde omhooggaan sinds het accepteren van Mexicaans geld begin dit jaar.

Een horecaonderzoeksbureau uit de VS merkt op dat horecaondernemers liever voor het grote geld gaan. ‘Als iemand binnenloopt met slechts vier Amerikaanse dollars op zak, maar hij of zij heeft wel buitenlands geld bij zich ter warde van tien dollar, dan is zo’n bedrijf bereid hem of haar van dienst te zijn.’

Reageer op dit artikel