nieuws

Fastfood debuteert in Cambodja

Snacks

Kentycky Fried Chicken (KFC) zet voet op Cambodjaanse grond. Daarmee is het aantal landen waar nog geen Amerikaanse fastfoodketen actief is, weer gedaald. KFC heeft voorzichtige plannen in het straatarme Cambodja.

Fastfood debuteert in Cambodja

Elk jaar twee zaken openen. Dat is de doelstelling van KFC in het Zuidoost-Aziatische land met een uiterst roerige recente geschiedenis. De eerste vestiging van KFC opent later dit jaar de deuren en komt in de hoofdstad Phnom Penh, dicht bij een beroemd tempelcomplex.

KFC heeft voor de expansie in Cambodja een contract gesloten met QSR Brands. Dit bedrijf wil ieder jaar twee zaken van de kipketen openen. Daarnaast bekijkt QSR Brands of er in het rijstland een markt is voor Pizza Hut.

Meer over KFC

Reageer op dit artikel