nieuws

Dierentuinrestaurants willen biologisch koken

Snacks

De traditionele snack lijkt zijn langste tijd in eetgelegenheden in dierentuinen te hebben gehad. Dierentuinen willen het liefst zo snel mogelijk overstappen naar biologische producten. Al worstelen ze nog wel met de juiste formule.

Dierentuinrestaurants willen biologisch koken

Gezonde hap in dierentuin, kopt De Telegraaf maandagochtend. In het artikel blijkt dat restaurants in dierentuinen willen overschakelen naar biologisch voedsel.

‘We zijn een ideële stichting en dat willen we in de praktijk ook uitdragen. We willen onze bezoekers laten zien dat er nog andere opties zijn dan alleen maar het oude vertrouwde vlees en de bekende frikadel’, aldus Anouk Ballot van De Apenheul in Apeldoorn.

Ook Dierenpark Amersfoort overweegt over te stappen naar biologische producten in de restaurantkeukens. ‘Als er goede biologische kroketten en frikadellen op de markt komen, dan overwegen we sterk om het in ons assortiment op te nemen’, stelt zoomanager Marjo Hoedemaker.

Ook Ouwehands Dierenpark in Rhenen denkt aan biologische producten. ‘We hebben het zelfs al geprobeerd, maar omdat de producten nog vrij duur zijn, was het voor ons park niet haalbaar’, meldt woordvoerder Dirk-Jan van der Kolk.

Reageer op dit artikel