nieuws

Ketens eisen volledig rookverbod

Snacks

Belgische restaurantketens eisen een volledig rookverbod in de horeca bij onze zuiderburen. Volgens onder andere AC, McDonald’s en Pizza Hut moeten ook zaken waar minder dan 30 procent van de omzet uit eetwaren komt, rookvrij worden. Sinds het nieuwe rookbeleid zijn deze zaken buiten het rookverbod gehouden.

Ketens eisen volledig rookverbod

Volgens de ketens AC, Carestel, Quick, Colmar, Le Pain Quotidien, Lunch Garden, McDonald’s en Pizza Hut discrimineert de nieuwe rookwet. De ketens hebben te maken met een omzetterugval sinds de invoering van het nieuwe rookbeleid begin dit jaar.

Omzetdaling

‘Bij een kwart van de verkooppunten is de omzet in januari gedaald. In sommige gevallen met zeven procent. Je ziet de omzet vooral dalen in de buurt van horecazaken waar de omzet voor niet meer dan 30 procent uit voedsel bestaat en de klant dus wel nog mag roken’, aldus het verzet van de restaurantketens, zo meldt de Belgische nieuwssite HLN.be.

Een woordvoerder van het betreffende ministerie waar dit onderwerp onder valt, is het nog veel te vroeg om de nieuwe wet aan te passen. De gezamenlijke restaurantketens zijn goed voor werk voor bijna 10.000 mensen.

Zie ook:

Restaurants profiteren van Belgisch rookverbod

Reageer op dit artikel