fotoreportage

Gefrituurde pasta en een pizza-automaat; gespot op Anuga 2019

Snacks 340

Gefrituurde pasta en een pizza-automaat; gespot op Anuga 2019

Anuga 2019 staat vooral in het teken van vegetarisch, vegan, maar zeker ook van gemak. Ondertussen lijkt het er niet op dat vlees aan populariteit verliest. Snackkoerier trok naar de mega-foodbeurs in Keulen en spotte een aantal leuke snacks.

Anuga is naar eigen zeggen de grootste foodbeurs van de wereld. De 11 hallen van de Koelnmesse in Keulen worden eens in de twee jaar vrijgemaakt voor meer dan 7400 standhouders uit ruim 100 landen. Om een idee te geven: in 2017 kwamen 165.000 mensen op de beurs af, bijna tweeënhalf keer zoveel dan de Horecava 2019.

Anuga 2019

‘Vrij van’-producten

Dit jaar liep Snackkoerier, op uitnodiging van Snackpoint, rond tussen al die bezoekers. Wat vooral opviel, is het aantal ‘vrij van’-producten; vrij van vlees, vrij van gluten, suiker, maar ook kosher- en halaproducten. En ‘ready to eat’: snelle en smaakvolle producten (gemakkelijk verpakt) waar de consument naar op zoek is buiten de traditionele eetmomenten.

Gegrild en ingevroren

Daarnaast maken talloze standhouders op de beursvloer de combinatie tussen gezondheid en gemak voor de keuken, met een eindeloos aanbod van gegaarde groenten en diepvriesfruit.

Anuga 2019

Gezond is headliner, vlees blijft populair

Of er nu echt veel vraag naar is, of dat de trend wordt aangewakkerd door de media; het valt niet te ontkennen dat gezondere en milieuvriendelijke producten dé headliners zijn van Anuga 2019. Tegelijkertijd zijn de twee enorme vleeshallen, waar flink wordt gesnackt, ook populair bij het publiek.

8 bijzonderheden gespot op Anuga

Anuga 2019

1. Al een aantal jaren bekend en ook weer op Anuga 2019 te bewonderen: de pizza-automaat. Warm, knapperig, gesneden, in een pizzadoos. Alleen jammer dat hij op de beurs niet aan staat.

 

Anuga 2019

2. Nog meer pasta op Anuga, maar dan uit de frituur. Volgens het Italiaanse bedrijf Canuti (en die moeten het weten), is dit gewoon de pasta die je ook in water kookt. Maar dan uit de frituur. Knapperig dus, in allerlei soorten en maten.

Anuga 2019

Anuga 2019

 

Anuga 2019

3. Chili cheese bites van het Nederlandse NewForrest.

 

Anuga 2019

4. Gefrituurde groenten; niet nieuw, maar je kunt er wel mee variëren. Deze cajun coated greens beans zijn van het Spaanse Cabezuelo Foods.

 

Anuga 2019

5. Een snack uit Oostenrijk: een kalkoen-hotdog in een jasje van rösti-aardappel.

 

Anuga 2019

6. Niemand haalt het natuurlijk in z’n hoofd om deze torenburger te bestellen, laat staan op de kaart te zetten. Toch ziet het er wel indrukwekkend uit op een beurs.

 

Anuga 2019

7. Taiwanese stoombroodjes, gekleurd met inktvisinkt, belegd met spek en gebakken groenten.

 

Anuga 2019

8. Bijzonder om een burrata-bal te paneren en te frituren. Burrata is namelijk een nóg zachtere kaas dan mozzarella. Volgens de fabrikant, het Roemeense Valle, kun je deze echter met een gerust hart in de frituur laten zakken.

Anuga 2019 in Keulen is nog te bezoeken tot en met 9 oktober.

Bekijk hieronder meer foto’s


Foto's

Reageer op dit artikel