fotoreportage

12 items gespot op de BBB: van super dunne friet tot een nieuwe bezorgfiets

Snacks 1308

12 items gespot op de BBB: van super dunne friet tot een nieuwe bezorgfiets

BBB Maastricht 2019 zit erop. Drie dagen, vierhonderd standhouders en tussen de 14 en 15 duizend bezoekers. Snackkoerier liep er ook rond en zag een aantal interessante snacks, gerechten en andere producten voor de cafetariabranche. 

BBB

1. Jonathan’s Bieterbal: 70 procent biet, geen kunstmatige toevoegingen. Vier jaar geleden won deze bal de Innovatieprijs op de Horecava, nu wordt de bieterbal volgens de makers steeds bekender. In Nederland, België en misschien straks ook in Duitsland.

 

bitterballen

2. Nieuwe kroketten van Raoul, met Hollandse garnaal (links) en chorizo (rechts). Een vulling van 50 procent garnaal, 50 procent chorizo, in 25, 70 en 90 gram. Dit bedrijf timmert al twaalf jaar aan de weg in België, en wil nu ook de Nederlandse markt op.

 

BBB avocadoburger

3. LA Streetfood met een avocadoburger, naar eigen zeggen als enigste in de Benelux. Gepureerde avocado en avocado chunks, in een korstje van multi grain en quinoa.

LA Streetfood BBB

En de bekende hamburgertoren, ook op de BBB (van LA Streetfood)

 

Bresc BBB

4. Bresc leverde tot nu toe vooral aan het middelhoge horecasegment. Nu het aanbod in de cafetaria steeds luxer wordt, richt de fabrikant zich ook op die ondernemers, met koelverse producten voor onder meer luxe friettoppings en hamburgers. In het assortiment onder meer koelverse knoflook-, gember-, en geroosterde paprika puree, kant-en-klare pico de gallo, chutney’s en tapenades. Ook ras-el-hanout. Goed te gebruiken in een mayonaise bijvoorbeeld. Versheid, onderscheid en gemak, zo zegt Bresc.

Bresc BBB

 

 

Herefords bitterbal

5. De BBB Maastricht wordt ook wel gekscherend de Beter Bitterballen Beurs genoemd. Zo liet de Herefords Slagerij zijn bitterbal proeven, die ze drie jaar geleden ontwikkelden om zo ook het restvlees te kunnen verwerken in een product. Vooral populair bij foodtrucks en restaurants die graag een luxere bitterbal serveren.

 

Oma Bobs kip bitterbal

6. Nieuw van Oma Bobs: de Kip croquette, gevuld met kippenragout, oesterzwammen, kruiden en specerijen.

 

Farm Frites BBB

7. Farm Frites toonde de super fine fries, 5 mm. In mei gelanceerd. Ook geschikt als extra topping op een broodje.

 

e-bike BBB

8. Anderhalf jaar was Ebike4Delivery kwijt aan de ontwikkeling van hun nieuwste fiets. Naar eigen zeggen volledig verbeterd en gebouwd voor intensieve gebruikers, onder meer met sterke remblokjes en -schijven, airless banden en een keyless lock. Ook geen ketting, dus minder onderhoud.

 

Hillco chicken strips

9. Chickenstrips zijn op zich niet nieuw. Volgens poeliersbedrijf Hillco zijn de American en Texas chickenstrips wel onderscheidend, vanwege het gebruik van kipfilet. De American is ook een beetje pittig. De sauzen (frisse mayonaisesaus met augurk en chipotle chilisaus) zijn gemaakt door Oliehoorn. De producten komen met promotionele ondersteuning.

 

Coolbreak ijshoorntjes BBB

10. Nieuwe gekleurde ijshoorntjes bij Coolbreak

 

Hela kruidenketchup BBB

11. Hela heeft een nieuwe saus: Kruiden ketchup pinda. Lekker bij onder meer kipspiesjes en friet, maar zeker ook geschikt om een frikandel speciaal nog specialer te maken.

 

Chique de frites BBB

12. Nieuw frietconcept van Neven Food: Chique de Frites. Op een gemakkelijke manier friet op een chique manier presenteren. Tijdens de BBB kon iedereen verschillende combinaties ‘Chique de Frites’ proeven met als basis de Neven Food Kippen Ragout, Limburgs Zuurvlees, Champignon Roomsaus, Kip Saté of het Limburgs stoofvlees.

Chique de frites BBB


Reageer op dit artikel