fotoreportage

Frituurfestival 2019; één groot snackfeest

Snacks 1838

Frituurfestival 2019; één groot snackfeest
Gefrituurde ganzenstrips van De Wilde Slager (David Rutgers). Foto: Anne van der Woude

De vierde editie van het Frituurfestival was één groot snackfeest. In totaal waren er elf aanbieders op het terrein, waar bezoekers naast eten en drinken ook genoten van spel en muziek. Er kwamen duizend mensen af op het festival, dat ‘ondanks de hitte’ een succes wordt genoemd.

Onder meer Tante Nel uit Rotterdam en cafetaria de Paardenschuur uit Groningen waren naar het Frituurfestival gekomen om hun snacks te laten proeven, respectievelijk de FrikanNel en de oer-Groningse eierballen. Ook waren er een aantal niet alledaagse snacks, zoals de tofu kipnuggets van de Snackbar van de Toekomst en ganzenstrips van de Wilde Slager uit Groningen.

Frituurfestival in Eindhoven

Het Frituurfestival is een initiatief van Jornt Weersing van de Bruine Fruitschaal, het bedrijf waarmee hij snacks ontwikkelt. Weersing wil met het Frituurfestival de authentieke snackbar en vernieuwende snacks promoten. Hij wil het Frituurfestival volgend jaar ook in Eindhoven organiseren. Weersing werkt daarin samen het Nederlands Frituurcentrum van Frans van Rooij.


Foto's

Reageer op dit artikel