blog

Blog: Achtervolgd door friet en snacks

Snacks 1009

Blog: Achtervolgd door friet en snacks

Alles wat met werk te maken heeft links laten liggen tijdens je vakantie, hoe doe je dat als chef-redacteur van Snackkoerier? Ten eerste kijk je niet naar je mailbox. Geen probleem. Ook niet naar Facebook, want daar komen regelmatig posts van je blad voorbij. Tot zover lukt het om de wereld van friet en snacks even te verlaten.

Maar je schrijft niet alleen over friet en snacks, je bent ook liefhebber. Wanneer je dan in de Efteling loopt met je kinderen, ga je toch op zoek naar de verse friet die Friethoes daar bakt.

En verkoopt datzelfde Friethoes ook niet een veganistische kapsalon naast Baron 1898? Die ontgaat je gelukkig, doordat je toch een beetje zenuwachtig bent voor deze krankzinnige achtbaan en je niet kunt terugkrabbelen omdat je achtjarige dochter al staat te trappelen.

Frietje van Bram

Wat doe je als je de volgende dag, onderweg in Rotterdam, even snel wat haalt bij Albert Heijn en pal tegenover de supermarkt een vestiging van Bram Ladage ziet? Toch even proeven, want zo vaak kom je niet in het gebied van de Rotterdamse patatkoning.

En wanneer je vrouw vraagt waar lekker ambachtelijk ijs wordt verkocht, kijk je toch even op de website van Snackkoerier. Want er was toch iemand die de wereldbeker voor vanille-ijs had gewonnen? Ja, Roberto Coletti in Utrecht, daar heb je zelf nog over geschreven.

Friet en snacks op de buis

Thuis voor de televisie, dan moet het toch lukken om even niet aan je werk te denken. Wat schetst je verbazing? Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen zit in het Journaal met zijn rookvrije terras. Brian Steevens en Désirée Stroes van Croquetten Boutique in Utrecht doen mee aan de Keuringsdienst van Waarde Quiz op NPO 3 (ze winnen ook nog), en Pebbles van Noorden van Frietboutique in Rotterdam en Amsterdam is gastjurylid bij de Kookshow op SBS6.

Het is onmogelijk om de wereld van friet en snacks los te laten, en eigenlijk vind je dat niet zo erg. Je geniet immers van je werk, ook tijdens je vakantie.

Dennis van Asselt
Chef-redacteur Snackkoerier
dennisvanasselt@vakmedianet.nl


Reageer op dit artikel