blog

Arn Zuyderduin: Koningsdag in Amersfoort

Snacks 1154

Op Koningsdag komen onze koning en koningin naar het prachtige Amersfoort. Wij zijn daar als ondernemers blij mee, want Amersfoort mag best iets bekender worden.

Arn Zuyderduin: Koningsdag in Amersfoort

Onze stad wordt weleens het best bewaarde geheim van Nederland genoemd. Eén oorzaak daarvan is ons treinstation, dat zich een stukje buiten het prachtige oude centrum bevindt.

Kans voor binnenstad

Zo komen regelmatig veel mensen naar Amersfoort, die nooit de binnenstad zien. Een gemiste kans. We hopen dat meer mensen besluiten om onze leuke stad te bezoeken na het zien van de beelden van het koninklijk bezoek. In voorbereiding op de nationale feestdag is de stad in rep en roer.

Want wat wordt de route? Wat betekent het voor de kleedjesmarkt in de binnenstad? De organisatie communiceert de plannen laat. Hierdoor is het lastig om alle kansen te benutten die er op de dag zelf zijn voor onze zaken en foodtrucks. Zo heb ik besloten om onze foodtruck niet in te zetten in Amersfoort. Die gaat naar Den Haag. Best jammer.

Dagjesmensen

Ik ga uit van stralend weer en ik verwacht dat het die dag druk wordt in de stad. Nu draaien onze drie winkels normaal al 100 procent productie op Koningsdag, dus veel meer omzet gaat dit niet opleveren. Wel verwacht ik dat de dagen voor en na Koningsdag drukker zullen zijn. De mensen die opbouwen en beveiligen zijn al in de stad, en ook zullen er meer dagjesmensen zijn. Wij zien het als een kans om te laten zien wat voor fijne stad Amersfoort is. Een stad die ook nog heel leuke frietzaakjes heeft. Hoezee!

Arn Zuyderduin
Vlaams friteshuis van Gogh, Amersfoort
arn@vangoghfrites.nl

 

 

Reageer op dit artikel