blog

Arn Zuyderduin: Project Bamischijf

Snacks 1054

Onze kroketten maken wij sinds 2014 zelf. In de afgelopen jaren is dat gegroeid naar vijf verschillende soorten. We zijn dus toe aan een nieuwe uitdaging. Op ons wensenlijstje stond nog het maken van een bamischijf.

Arn Zuyderduin: Project Bamischijf
Foto: Ton Kastermans / Daniëlle van Coevorden

De bamischijf is geen hardloper bij ons, maar wel een snack met een vaste schare fans. Ook weet ik dat er in het land collega’s zijn die heel goede verkoopaantallen halen.

Lid worden van Testteam

Al enige jaren ontwikkelen we onze nieuwe producten in samenwerking met onze klanten. Ik vraag via onze Facebookpagina of er onder mijn klanten zelfverklaarde kenners zijn. Dan regent het reacties. Aan die mensen vraag ik of ze lid willen worden van ons Testteam. Ik richt dan een groep op binnen Facebook. Zo kan ik iedereen makkelijk bereiken en alle communicatie centraal houden.

Resultaten bespreken

In de winkels maken we wekelijks een prototype. Met een berichtje in de groep kan ik de leden van de testgroep laten weten dat er weer een nieuw exemplaar op hen ligt te wachten. Na het proeven vult de testgroep een formulier in dat is gemaakt in Google Formulieren. Ik heb dan alle resultaten in een overzicht waarbinnen ik berekeningen kan maken. Wekelijks bespreek ik met de maker van de bami de resultaten en bedenken we aanpassingen.

Proefkonijnen zijn betrokken

Het is veel leuker om voor een nieuwsgierige groep mensen aan de slag te zijn. De proefkonijnen leven mee en zijn betrokken. We krijgen zeer nuttige tips. Als de bamisnack af is, vieren we de introductie samen met de leden van het Testteam. Op deze manier hebben we al een kleine fanclub voor de nieuwe snack. Het is echt hún product. Dat komt dus wel goed met die bamischijf van ons!

Reageer op dit artikel