blog

Toekomst met pit op de Horecava

Snacks 27

De Horecava 2018 was een geweldige beurs. Daar is iedereen die ik erover spreek het wel over eens. Natuurlijk was ik voor Snackkoerier vooral aanwezig in de snackhallen en de nieuwe Fast Casual Hal, waar de Lekkerste Wedstrijden plaatsvonden. Ik heb daar interessante dingen gezien.

Toekomst met pit op de Horecava
Foto: Diederik van der Laan

Waar ik vooral blij van word, zijn de burgers en broodjes met een beetje pit. Mooi om te zien dat die ook goed scoorden tijdens de Horecava, zoals het winnende broodje
On the Move met Marokkaanse invloeden en de winnende Hamburger Fastest, onder andere met Javaanse kruiden.

Als fastserviceondernemer, maar ook als vakjournalist, moet je ook verder kijken dan de snackhallen. Niet dat het daar saai was. Integendeel, de makers van traditionele snacks zijn juist volop bezig met nieuwe smaken.

>> Leestip >> Aziatische burger is de lekkerste tijdens de Horecava

Proef de toekomst op de Horecava

In de andere hallen zag ik een aantal bijzondere concepten die perfect pasten bij het thema van de beurs: ‘Proef de toekomst.’ Zo lieten de zelfverklaarde idealisten van Gro (Green Recycled Organics) zien hoe ze oesterzwammen kweken op koffiedik, dat ze op verschillende locaties inzamelen. Gro ontwikkelde vervolgens producten waarin de oesterzwam centraal staat: kroketten, bitterballen, oesterzwamburger en een ovenkroket.

>> Leestip >> Dit was de Horecava 2018

Liquid bar

Een grote hit was de zogenaamde liquid bar van Bidfood. Met een lift zakte je af naar een cabine (de bar) waar alcoholische dranken verneveld werden. Je kon er bijvoorbeeld Sambuca proeven, zonder het daadwerkelijk te drinken. Het leek meer een gimmick dan een toepasbaar concept, maar leuk was het wel. Net zoals frietjes van witte chocolade met pinda-caramelsaus (van Dobla). Aardig voor bij de koffie misschien, en het is ‘instragrammable’. Wat dat is? Ook dat lees je in deze editie.

Dennis van Asselt
Chef-redacteur Snackkoerier
dennisvanasselt@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel